Gerçi sürekli yineliyorum ama belirtmeden geçemeyeceğim yine ben buğday ve nohut gibi ürünleri aldığım zaman hemen suya koyar , ertesi sabah haşlarım ve buzdolabı poşetlerinde kullanacağım miktarlara bölerek saklarım çok pratik oluyor ve yemekten salataya her nede kullanacaksam elimin altında hale hazırda mevcut olması nedeniyle vakit kaybı gerektirmeksizin nihayi sonuca eriştiriyor bu durum ,ayrıca ne yapacağım diye düşünüp muallakda kaldığım zamanlarda da hızır gibi yetişiveriyor dondurucudaki malzemeler.Size de tavsiye ederim :) …
Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 su bardağı süzme yoğurt ya da yoğurt
- 2,5 su bardağı su
- Tuz
Üzeri İçin
- Kuru nane
- Zeytinyağı
Yapılışı: Buğday ve nohudu bir gece önceden ayrı kaplarda suya koyup ıslatalım.Islatmış olduğumuz nohut ve buğdayımızı yine ayrı olarcak şekilde tenceremizde orta dereceli ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Haşlamış olduğumuz nohut ve buğdaylarımızın suyunu süzdükten sonra büyük cam kasemize alalım . Diğer taraftan yoğurdumuzu güzelce karıştıralım ve arzu ettiğimiz yoğunluğa göre su ilave ederek koyu kıvamlı bir ayran hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz ayranımıza tuz ilave edip nohut ve buğdayımızı ekleyelim, güzelce karıştırdıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakalım.Üzerine bolca kuru nane ve zeytinyağı ilave ederek servise hazır hale getirelim.Zeytinyağı tabi ki her zamanki gibi sizin tercihinize kalmış dilerseniz kullanmayabilirsiniz…
Afiyetler olsun size…
Bayılırım bu lezzete. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim .
SilSevgiler…
nefis görünüyor çok severim elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gonca Hanım …
SilSevgilerimle…
elinize sağlık bloğunuzu yeni keşfettim bende sizi bekliyorum sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ümran Hanım…
SilElbette gelirim ,sevgilerimle…
Merhaba bloğunuzu blog canların grubunda gördüm takibe aldım banada bekliyorum mutlaka :)
YanıtlaSilhttp://misevimm.blogspot.com.tr/
Merhabalar ,
SilTeşekkürler bende ziyaretinize geliyorum hemen…
Sevgiler…