expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

10 Mart 2016 Perşembe

Tahinli Susamlı Kurabiye

   Merhabalar Herkese Sevgili Blogcanlarım,

  Uzun zaman oldu sizlerle tarif paylaşmayalı ,kendimi yalnız , yoksun ,eksik ve özlem dolu  hayatıma adapte etmeye çalışıyorum elbetteki alışmak çok zor ama işte hayat bu malesef tatsız ,tuzsuz da olsa devam ediyor .
 Bu güzel kurabiyeleri yıllardır yaparım , bir arkadaşımın annesinin umre dönüşü okuttukları dua için hazırlanmıştı ilk tattığım anda bayılmıştım ve hemen tarifini not etmiştim …
 O günden ,bu güne kadar defalarca yaptığım ve her seferinde çok beğeni aldığım kıyır kıyır bir kurabiye tarifi paylaşacağım sizlerle…
 Nasıl bir tevafuk ise bu defa da rahmetli babacığımın duası için hazırlık yaparken aklıma geldi ikramlıklarımız arasındaki yerini aldı ve  blogumda paylaşmadığımı farkettim .
 Ablamdaki duamıza katılan sevdiklerimizden  de beğeni alınca sizlerin de beğeneceğini ümid ediyorum , hepinize kolaylıklar diliyorum.





        Malzemeler
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı susam ( kavrulmuş )
  • 2,5 su bardağı un
   
  Yapılışı: Öncelikle susamı kavurarak kurabiyemizin yapımına başlayalım bir tavada rengi altın sarısı olup miss gibi kokusunu bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım ve yanmasına müsade etmeden altını kapatalım…
  Karıştırma kabımızın içersine tereyağı ,sıvıyağ ,tahin ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.Elemiş olduğumuz un , bir tutam tuz ,kabartma tozu ve vanilyayı aşamalı olarak elimize yapışmayacak kıvam  elde edene kadar ekleyip yoğuralım bu aşamada kavurduğumuz susamlarımızı da ilave edelim .Un ölçüsü değişim gösterebilir o yüzden aşamalı ilave etmekte fayda var. 
  Kıvam alan kurabiye hamurumuzu elimizle yada tezgahımıza un serperek merdane yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açalımve arzu ettiğimiz kalıp yardımıyla şekli vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim .
  180 C de ısıttığımız fırında 15-20 dakika kadar pişirelim üzeleri hafif pembeleşince fırından alalım . Soğuduktan sonra üzerlerine  pudra şekeri dökerek servis edelim…

Not : Kullandığım çay bardağı Ajda bardağı tabir edilen ölçü…

Afiyetler Olsun…


2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor tarifi not aldim tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,deneyince lezzetine bayılacaksınız…
      Kolaylıklar diliyorum size ,afiyetler olsun…
      Sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...