expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Karnıyarık Poğaça

 Merhabalar Herkese,
 Bu poğaçaya ve lezzetine bayılıyorum.Üstelik yapılışı üzerinden bir kaç gün geçse dahi yumuşacık puf puf bir poğaça oluyor.Ayrıca görsel olarak da şahane…
Bu leziz güzellikleri rahmetli babacığımın rahmetli oluşunun üzerinden geçen 11 .yılı nedeniyle okuttuğumuz duada ablamın evinde hazırladım.Görsel olarak son dakika da fotoğrafını çekmek aklıma geldiğinden pek istediğim sonuç olmasa dahi lezzeti  konusunda, duamızda bulunan 45 kişiden tam puan aldı ve hemen herkes ile tarifini paylaştım , yapım şeklini anlatmaya çalıştım.
  Allahtan ki hazırlık sırasında diğer fotoğrafları çekmiştim. Şimdi gelelim bu pufidik karnıyarık poğaça tarifimize .Sizler dilediğiniz iç malzemesiyle yapıp sevdiklerinize sunabilirsiniz .Kolaylıklar diliyorum şimdiden .Bence yarın sabah ki Pazar kahvaltısına hiç üşenmeyin ve yaoın lütfen.








       Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 6 ila 6,5 su bardağı un )

        İç Harcı İçin
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz,karabiber ve kırmızı pul biber 

         Üzeri için

  •  2 adet yumurta sarısı




  Yapılışı : Oda sıcaklığındaki yumurta ve yoğurdu cam kasemizin içersine elediğimiz, havuz şeklinde ortasını açtığımız unumuza ekleyelim .Sütümüzü ılık kıvamda ısıtalım maya ve şekeri ekleyip unlu karışıma dahil edelim ,sıvıyağ ve tuzumuzuda ekledikten sonra tüm malzememizi parmak uçlarımızla unu dahil ederek karıştırarak havuzun ortasındaki malzemeyi una yedirelim ve yumuşak kıvamda ele yapısmayacak bir hamur elde edelim.Cam kasemizin üzerini strech filmle kapatarak 45 dakika kadar mayalandıralım…


  Bu sırada iç harcımız için çok ince kıydığımız soğanımızı sıvıyağ ilave ettiğimiz tavamızda pembeleşinceye dek kavuralım ve ince kıydığımız biber ve kıymamızı ilave edip karabiber ,pul biber ve tuz ile tatlandıralım ve ince kıydığımız maydanoz ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım..


  Ardından elimizle hamuru tekrar yoğuralım ve havasını alalım .Avcumuza mandalina büyüklüğünde bezeler alarak tüm hamuru hazırlayalım. 




Ben tüm bezelerimizin hazıradıktan sonra ilk hazırladığım bezeler dinlenmiş ve kıvama gelmiş olduğu için sırayı takip edip merdane yardımıyla hepsini çay tabağı büyüklüğünde açarak iki yanından eşit gelecek şekilde bıçak yardımıyla kesip ortasına iç harcı yerleştiriyorum .




Tüm poğaçalar bir anda bitince tepside mayalanması için beklemeye alıyorum ve ardından yumurta sarısı sürerek 200 C de önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim…




Afiyetler Olsun…

6 yorum:

  1. eLLERİNE Sağlık çok hoş duruyor denemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denediginiz zaman çok beğeneceğinize eminim.
      Ayrıca tüm poğaçalar için bu tarififarkli sekiller uygulayarak kullanabilirsiniz.
      Şimdiden kolaylıklar diliyorum size...
      Sevgilerimle.

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık :) hemen deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim, dilerseniz malzemeleri yarıya indirerek ama mayayı tam paket olarak kullanırsanız 1 tepsi poğaça elde edebilirsiniz.
      Belki adet bazında fazla yapmak istemezsiniz.
      Kolaylıklar diliyorum size şimdiden.
      Yorum icin tesekkur ederim.
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Çok severim karnıyarık poğaçayı :)) ellerinize sağlık <3

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...