Havalar bir şöyle bir böyle derken Lodos, ardından güneşli bir güne uyandık şükürler olsun …
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim helva un helvasından yada irmik helvasından geçemeyeler için yani ne yardan geçerim ne serden , diye bir tabir var ya işte öyle bir helva lezzeti deneyen herkesi pek bir memnun etti beni sorarsanız şayet ne diyim ki bende ne yardan ne serden geçemediğim hallerde ortada karışık misali sıklıkla kullanacağım bir tarif…
Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı un
- 150 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya su kullanabilirsiniz)
Üzeri İçin
Yapılışı: Öncelikle şerbetimiz için süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ısıtalım.
Tereyağını tenceremize alıp eritelim ve sıvıyağ ilave edelim. Un ve irmiği de ekleyip arzu ettiğimiz rengi elde edene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Sütlü şerbetimize vanilya ilave ederek karıştıralım ve kavrulan unlu irmiği sütlü şerbet ile buluşturarak yaklaşık 5 dakika kadar yani şerbetini çekene kadar karıştırarak pişirelim.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilerseniz elinizle dilerseniz kalıp yada kaşık ile şekil vererek servise hazır hale getirelim.
Ben üzerlerini süslemek için kurutulmuş gonca gül ,badem ve Antep fıstığı kullandım.Her zamanki gibi tercih ve yaratıcılık size ait hanımlar…
Not:Ben helva yaparken hangi çeşidi olursa olsun süt kullanmayı tercih ediyorum ve tüm deneyenler lezzetine doyamadıklarını ifade eder .Siz su kulanarakda yapabilrsiniz tabiki…Benden söylemesi…
Emel hanım sunum şahane nasıl güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilFaydalı ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim... http://hastaliktakip.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil