expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

12 Aralık 2016 Pazartesi

Sebzeli Pilav

 Bu akşam damaklarımızı şenlendiren , soframızı bereketlendiren Duru Bulgur Kameo Pirinç ile hazırlamış olduğum Sebzeli Pilav...
Gönen yöresinde yetiştirilen Kameo Pirinç baldo pirinçten türetilen Italyan menşeili olmakla beraber Türkiye'de  2014 'den bu yana sertifikalı olarak üretimi yapılan bir pirinç türü...
Kameo İsmi; elde işlenmiş değerli taş anlamındadır ve isim babası Dr.Gentinattadir...
Kameo Duru Bulgur tarafından paketlenerek sofralarımızda lezzet kazanıyor...
%100 yerli pirinç olan 1.Sınıf Uzun taneli Duru Kameo pirinç , yapısı gereği Baldo pirinci andıran lezzete sahip yalnız pisirirken dikkat etmemiz gereken bir  husus var ki, Kameo Pirincin 1 su bardağı için 2,5 ölçü su kullanmamız öneriliyor...





































   
 
   Ben yapısı gereği Baldo pirinci benzerliği nedeniyle yine 1' e 2 ölçü kullandım..
1935 yılından bu yana siz degerli tuketicileri icin en kaliteli ve lezzetli doğal ürünleri bizlerle buluşturan Duru Bulgur' un www.durulezzetler .com sitesini ziyaret ederek ürün çeşidi hakkında bilgi alabilir ve Duru Bulgurlu tariflere ulaşabilirsiniz...




      Malzemeler

  • 2 su bardağı Duru Kameo Pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 küp kesme şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz ,karabiber


Yapılışı: Duru Kameo Pirinci bol su ile ıslatıp 10 dakika bekletelim...
Bol su ile yıkadıktan sonra süzelim .
Havuç ve patatesi soyup minik küpler halinde doğrayalım. Terayağı ve zeytinyağını pilav tenceremi zengin koyalım.
Önce havuçları kavuralım ardından bezelyeleri  küp şeklinde doğradığımız patateslerimizi ve mısırı ilave edip bir kaç dakika kavuralım.
Kameo Pirinci ilave edelim tuz ve kesme şekeri ilave edip 5 dakika kadar pirinçler şeffaf hale gelene dek kavuralım...
Üzerine su ve tavuk suyunu ilave edip birkaç damla limon suyu sıkalım  karabiber ve dereotunu ekleyip tenceremizin kapağını  kapatalım, kısık ateşte hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirelim...
15 -20 dakika kadar demlendirdikten sonra harmanlayıp servise hazır hale getirelim...



Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...