Merhabalar Hepinize Sevgili Blogcanlarım ,
Balparmak tarafından Bal ve Fındık Ezmesi birleşiminden hazırlanmış olan Ballımix'de, şeker yok bal var. Sizlerde kıymetlilerinize gönül rahatlığıyla afiyetle yedirebileceğiniz nefis bir çörek yapmayı düşünüyorsanız haydi buyrun tarife,,,
Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket Dr.Oetker instant maya
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi İçin
- @balparmakbal Ballı Mix Bal ve fındık karışımı
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı file fındık
- 1 yumurta sarısı
- File fındık
Yapılışı : Öncelikle 2 su bardağı unu, karıştırma kabımızın içersine alıp ortasını havuz şeklinde açalım,ılık süt ,instant maya ve şekeri karıştırarak unumuza ilave edelim. Yumurta,sıvıyağ ve unun kenarlarına gelecek şekilde tuz ekleyip güzelce yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim...
Üzerine yağladığımız streç film yada temiz bir mutfak bezi örterek hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Hamur İki katına geldiğinde havasını almak için tekrar bir yoğuralım ilk haline getirdikten sonra 15 dakika kadar daha bekletelim .
Tezgâh üzerine yağlı kağıt sererek işlemi yaparsak işimizi kolaylaştırmış oluruz.Yada direk tepsiye yağlı kâğıt serip hazırlayabilirsiniz.
Hamuru 4 eşit parçaya bölerek her birini servis tabağı büyüklüğünde açalım ve ilk hamurun üzerine bıçak yada spatula yardımıyla BallıMix sürelim, kenarlarından iki parmak kalacak kadar sürmeye özen gösterelim.
Üzerine susam serperek ikinci kat hamuru da üzerine yerleştirip yine BallıMix sürerek bu kez üzerine file fındık ilave edelim…
3.kat hamuru yerleştirerek yine BallıMix sürerek üzerine susam serpelim ve 4.ve son kat hamuru yerleştirdikten sonra üzerine hiçbir şey sürmeden tam orta noktasına gelecek şekilde bir su bardağı kapatalım.
Keskin bir bıçak yardımıyla önce 4 eşit parçaya keselim daha sonra her bir parçayı önce 2 eşit parçaya keserek 8 eşit hale getirelim daha sonra elde ettiğimiz her parçayı tekrar 2 'ye bölerek toplamda 16 dilim elde edelim.
Her iki dilimi iki defa birini sağ tarafa diğerini sola doğru kendi ekseni etrafında çevirerek ucunu birleştirelim.Tüm parçalara aynı işlemi uygulayarak tekrarlayalım.
Kelepçeli kalıbımızı çiçek çörek içine sığacak şekilde ayarlayıp bir tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürelim ve tam ortasına file fındık serpip 180 C önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...