expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

5 Haziran 2017 Pazartesi

Bitter Ganajlı ve Dulce de Lecheli Tart


Karamelli lezzetleri sevenler için nefis bir reçete uyguladım ve iyi ki böyle bir tarif ortaya çıkarmışım enfes bir lezzet oldu doğrusu...
Sütün karamele dönüştüğü en nefis hali @mardelturkiye 'nin o benzersiz lezzetini bilmeyen yoktur sanırım ...
Bitter çikolata ve süt reçelinin (Dulce de Leche) nefis bir tart ile birleşimine kimsenin hayır diyebileceğini zannetmiyorum...




Malzemeler

      Tart Hamuru İçin

  • 125 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

       Ganaj İçin

  • 160 gr bitter çikolata ( 80 gr × 2 paket )
  •  200 gr krema (1 paket )

        İç Dolgusu İçin

  • Mardelturkiye Dulce De Leche (Süt Karameli )



 Yapılışı: Tart hamurumuz için karıştırma kabımıza un ve küp şeklinde kestiğimiz soğuk tereyağını alıp yoğurduktan sonra içersine kakao ,vanilya  ve pudra şekerini eleyelerek ilave edelim.
Yumurta  ve bir tutam tuz ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım...
Hamuru Streç film ile saralım ve buzdolabında en az 2 saat olmak üzere  dinlendirelim ...
Dinlenmiş olan hamurumuzun altına ve üzerine yağlı kağıt serip merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım.

Tüm mini tart kalıplarımızı tereyağı ile güzelce yağlayıp hazırlayalım.



Açmış olduğunuz tart hamurundan kalıpların kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirip hazırladıktan sonra  çatal yardımıyla delikler açalım.




Önceden 180 ısıtmış olduğumuz fırınımızda 15 dakika kadar sertleşene kadar pişirelim...



Bu sırada biz ganaj hazırlama işlemine geçebiliriz. Kremayı çelik bir kaba dökerek ocağın üzerine alalım ve bitter çikolataları küçük parçalar  halinde kıralım...
Krema kaynamaya başladığı anda çikolataları içersine alıp spatula yardımıyla homojen bir hale gelene kadar karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Arada bir karıştırarak soğumasını bekleyelim.


 Fırından çıkarıp soğumaya bıraktığımız tart hamurlarının üzerlerine 2 tatlı kaşığı dolusu @mardelturkiye süt kreması (Dulce De Leche) ilave edip düz bir şekilde yayalım.
Soğumuş olan ganajı hazırlamış olduğumuz tartların üzerine eşit miktarda dökerek buzdolabında dinlendirelim.

 Üzerlerine sıkma aparatı yardımıyla süt kreması ile süsleyelim ve sizlerde dilerseniz tatlı dengesini sağlamak için himalaya tuzu serperek servise hazır hale getirebilirsiniz.
 Bu tamamen benim tercihim siz sade olarak da servis edebilirsiniz...
Eğer çikolata ve  karamel uyumunu sevenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz .
Enfes bir tadı mevcut e tabi bunda Süt karamelinin de katkısı büyük...



Afiyetler Olsun...

1 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...