Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik un
- Tuz , sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Yapılışı: Karnabaharımızın sert kısımlarını keselim ve ayırdıktan sonra güzelce yıkayalım ve tenceremize yerleştirdikten sonra üzerini geçecek şekilde su ve tuz koyrak haşlıyalaım…Çok fazla yumuşamadan suyunu süzelimki dağılmasın karnabaharlarımız…
Karıştırma kabımıza un ,yumurta ve biraz su yardımıyla çırparak karıştıralım kıvamı çok koyu yada akıcı olmasın … Haşlamış olduğumuz karnabaharlarımızı teker teker bu karışıma bulayarak kızdırdığımız kızartma yağımıza atıp kızartalım… Havlu peçete yardımıyla fazla yağını aldıktan sonra servis tabağımıza yerleştirelim…
Üzerine arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt yada sade olarak servis yapabilirsiniz…Ayrıca isterseniz tereyağ eritip içersine pul biber de kızdırarak dökebilrsiniz servis esnasında…
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...