Malzemeler
- 2 bağ ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 500 gr mantar
- 2 adet tavuk göğüs kuşbaşı doğranmış
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kesmeşeker
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz ,karabiber,pulbiber
Yapılışı: Ispanaklarımız bol suda yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletelim ardından tekrar yıkayıp irice doğrayalım…Mantarlarımızın üzerindeki ince kabuğunu ayıklayıp dilimleyelim ve limonlu suda bekletelim…
Soğan ve sarımsağımızı ince ince doğrayalım ve sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım ardından salçamızı ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi güzelce kavuralım…
Mantar ve ıspanaklarımızı da ekledikten sonra kendi suyuyla pişmeye bırakalım ardından kesme şeker ,tuz ve baharatlarımızı ekleyelim 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra ocağımızı kapatalım … Servise hazırdır...
Afiyetler olsun...
ohh ne güzell. demokraside çareler tükenmiyor. Ellerine sağlık. Sencileğin güzel bir yemek. Teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkürler ablacım sağol…
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerine sağlık canım. Ispanak ve mantar uyumunu çok severim...)) Afiyetler olsun.. sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sağol bende çok severim …
SilSevgilerimle canım...
mantar yemesemde yemek nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım eskiden bende sevmezdim artık alıştım…
SilSevgilerimle tatalım...