Hepimizin evdeki malzemeleriyle rahatlıkla hazırlayıp afiyetle yenebilecek güzellikte ve görsellikteki bu pastamızı günlerimizde de yaparak tüm güzelliğiyle ve leziz tadıyla masanızın bir numarası olacağına, tarifinin herkes tarafından isteneceğine emin olduğum bir tarif ayrıca yapımı da oldukça basit sevgili blogcanlarım…
Şeftali veya nektarinin dışında kayısı yada başka mevsim meyveleriyle de hazırlayıp sunabilirsiniz bu güzel pastamızı …Vişneli ve frambuazlısı da nefis oluyor benden söylemesi…
Bu arada yapımı çok ama çok pratik olan kremasını neredeyse hazırlayacağınız tüm pastalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz çok hafif ve leziz…Ayrıca Baton kalıp kullanarak da hazırlamanız sunum ve servis açısından da büyük kolaylık sağlayacaktır…Haydi ama Emel tarifi paylaş da artık biz kendimiz karar verelim diyenlerinizi duyar gibiyim ben hatırlatayım gerisi size kalmış diyor ve meşhur tarife geliyorum hemen…
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak ilave edelim un ölçüsünü arttırabilir yada azaltabilirsiniz )
- 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
- 250 ml krema
- 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Ara katları ve üzeri için
- 3 adet şeftali
- 1 kase şeftali reçeli yada marmeleatı
- Ceviz içi
- Damla çikolata isteğe bağlı
- Bitter çikolata ( Benmari usulü eritilmiş )
Yapılışı: Her zamanki gibi pastamızın yapımına öncelikle kekimizi yaparak başlayalım… Diğer pastalar gibi yumurta akı ve beyazını ayırarak pandispanya hazırlamayıp bildiğimiz kek yapargibi önce şeker ve yumurtamızı mikser yardımıyla güzelce çırpalım ardından diğer sıvı malzemelerimizi süt, sıvıyağı ilave edelim…
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip çırpmaya devam edelim ve ceviz içini de ekleyip spatula ile karıştıralım ve ardından yağlayıp unladığımız kelepçeli kalıbımıza yada yuvarlak kek kalıbımıza hamurumuzu aktaralım ve 180 C de önceden ısıtılmış fırınımızda 35 - 40 dakika kadar pişirelim ve kürdan testi yaparak kürdanımız temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir…Fırından çıkartıp soğumaya bırakabiliriz…
Kremanın hazırlığı için cam bir kasenin içersinde krema vanilya ve pudra şekerini mikserle koyulaşıncaya kadar çırpalım .Şeftalilerimizi güzelce yıkadıktan sonra dilerseniz kabuklarını soyarak yada kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayalım…
Soğuyan kekimizi bıçak yada kesicimiz yardımıyla üçe bülün ve servis yapacağınız tabağa ilk katı yerleştirdikten sonra üzerine şeftali reçeli yada marmelatı sürelim ve kremamızdan bolca sürdükten sonra şeftalilerimizden serğiştirelim ve arzuya göre damla çikolata yada ceviz de serperek ikinci katada aynı işlemi uyguladıktan sonra üçüncü katına kalan kremamızdan dökerek üzerini isteğinize göre süsleyeip servis edebilirisiniz…
Ayrıca arzu ederseniz en üst kata beyaz yada bitter çikolatayı benmari usunlünde eriterek de dökebilrisiniz…
Afiyetler olsun…
Emel'ciğim nefis görünüyor hayatım..Ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim tatlım.💟
SilSevgiler.
Bu ne güzel görüntü enfes duruyor eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilSevgilerimle.
Çok teşekkür ederim.
SilSevgilerimle.
Off off kalbimden vurdun yine şahane olmuş. Hele puantiyeli tabakta çok şık duruyorlar. Şeftali reçeli yok ama mürdüm eriği reçelim ile deneyeceğim. Ellerine sağlık güzel arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler
Canımsın benim çok teşekkürler Birgülcüm ...
SilÖyle de lezzetli olacağına eminim.
Sen en iyisini bilirsin zaten canısı.
Öpüyorum seni kocaman.
Sevgilerimle.
Canımsın benim çok teşekkürler Birgülcüm ...
SilÖyle de lezzetli olacağına eminim.
Sen en iyisini bilirsin zaten canısı.
Öpüyorum seni kocaman.
Sevgilerimle.