expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

23 Aralık 2014 Salı

Midtown Hotel Mıhlama Üzerinde, Fındıklı Hamsi Kızartması

  Midtown Hotel Mıhlama üzerinde, fındıklı hamsi kızartması mutlaka denemelisiniz …Tempura Hamuruyla  hazırlanmış bu nefis lezzeti denemeyen kalmasın derim efendim…

   Chef Ali Davut'un bu güzel spesialinde mıhlamaya kendine göre bir yorum katmış ama çok da başarılı olmuş tek kelimeyle bayıldım…Hamsinin özel sosuyla kızartılması yanısıra mıhlamanın farklı tadı halen damağımda doğru söylemek gerekirse…Yapılması gereken harika bir tarif daha paylaşıyorum bugün sizlerle mutlaka deneyin derim…Siz ölçüleri yarı yarıya azaltarak deneyebilirsiniz…

  Tarif için teşekkürler…







   Mıhlama malzemesi  (12 -15 Kişilik )


· 6. dolu yemek kaşığı tereyağı

 (eğer sağlık sorununuz yoksa tereyağını seviyorsanız 1 kaşık daha katabilirsiniz daha lezzetli oluyor)

· 6. silme yemek kaşığı mısır unu (ben kavrulmuş kullandım)

· 2. su bardağı su

· 2. su bardağı süt

· 3. su bardağı kadar eriyen peynir (Trabzon peyniri, çeçil peyniri yâda kaşar peyniri olabilir)

· Su bardağı kadar toz permasan peyniri

· Yeterince tuz, toz karabiber, pul biber




Mıhlama hazırlığı:

1. Öncelikle tereyağını tavaya alıp kızdıralım, yakmadan fokur fokur kaynamasını sağlayalım.

2. Yağımız kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Ben kavrulmuş kullandığım için çok kavurmadım.

3. Ardından su ve süt karışımını ekleyip, karıştırıp kaynatalım. Kaynayınca içine peynirlerini atıp ocağın altını iyice kısalım bir iki karıştırıp, peynirin erimesini sağlayalım.

4. Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişirelim.

5. Tereyağı üzerine çıktıysa mıhlamamız hazır demektir.



Mıhlamanın üzerine Fındıklı hamsi kızartmanın ve Hamurun malzemesi ve yapılışı:

1. Hamur hazırlanmadan önce malzemeler hazırlanıp kurutulmuş olmalı. Soğuk hamur beklemez.

2. 30 adet hamsi kılıççıklarını ve Kuyruk Kısımını kesip kurulayın.

3. Tempura hamurunu hazırlayın. Ölçü: 1 bardak buz gibi soğuk su, 1 bardak soğuk un,  1 soğuk yumurta, 1/2 çay kaşığı kabartma tozut, 1 çay bardağı pirinç fındık. Buzlukta soğutulmuş derin bir kâse içinde tüm malzemeleri karıştırın, ama küçük un topaklarını olduğu gibi bırakın.

4. Derin bir tavada yağı kızdırın.

5. En az 5 santim yüksekliğinde yağ doldurmalısınız. Yağı 180 dereceye kızdırın. Bir parça hamur attığınızda hamur dibe batmadan üste çıkıyorsa yağ 160 derecedir. Eğer hamur yağın yarısına kadar batıp yüzeye çıkıyorsa 180 derecedir.

6. Hamsileri önce una bulayıp sonra hamura batırın ve hemen yağa atın. Altın sarısı renk alıp çıtır çıtır olunca kâğıt havlu üzerine çıkarın, tuz serpin.

7. Çıtır olmaları için tavayı doldurmayın, azar azar kızartın.



 MIHLAMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI



  • En önemlisi malzemenizin kalitesi, tereyağı, peynir ve mısır ununun kalitesi oranında başarı sağlarsınız.
  • Tereyağının piştikten sonra üzerine çıkmasını istiyorsanız tereyağını tavada eritip hemen mısır ununu eklemeyin, yağı yakmadan fokur fokur kaynatın ondan sonra ekleyin mısır ununu.
  • Peyniriniz mutlaka eriyen, kaliteli bir peynir olsun, en iyisi Trabzon peyniriyle yapmaktır
  • Peynirini kattıktan sonra biraz eritip mutlaka kısık ateşte kendi haline bırakın, arada karıştırın dibi tutmasın ama çokta müdahale etmeyin.
  • En son mutlaka tereyağı üzerine çıkmış olmalı, yoksa pişmiş sayılmıyor maalesef, buna dikkat edip ocaktan öyle alın.
  • Mutlaka sıcak tüketin yoksa ilk lezzeti bulamazsınız.
  • İçine katacağınız yarı yarıya süt daha lezzeti olmasını sağlayacaktır.
  • Lezzetli olsun istiyorsanız tereyağından kaçmayın derim ben biraz kaçtığım haliyle verdim ölçüyü, sağlık açısından bir probleminiz yoksa biraz daha katabilirsiniz ama mutlaka köy tereyağı olsun derim.
  • İlk yaptığınızda başarılı olamayabilirsiniz bunu da aklınızdan çıkarmayın, yukarıda da dediğim gibi kolay görünen ama biraz tecrübe el alışkanlığı isteyen bir yemektir.
  • Mısır ununu rengi dönene kadar ama yakmadan iyice kavurun, hazır kavrulmuş mısır unlarından da kullanabilirsiniz o zaman daha çabuk kavruluyor.


Afiyetler Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...