expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

31 Mayıs 2015 Pazar

Torium Yemek Okulu




  Geçtiğimiz hafta Torium Yemek Okulu kapılarını ziyaretçilerine açtı ve Sevgili Bilge Uygur'dan almış olduğumuz davet üzere blogcanlarla birlikte bu güzel okulda  Türkiye’nin ilk Olimpiyat Madalyalı Milli Aşçısı, Türkiye Aşçı Milli Takımı Direktörü Emrah Köksal Sezgin yönetiminde kırmızı et  pişirime teknikleri hakkında çok değerli bilgiler edindik…

  Yemek Okulu 4 hafta sonu süresince ziyaretçilerine et pişirme tekniklerinden evde ekmek yapımına kadar sertifikalı kurslar verecek…





Türkiye Aşçılık Federasyonu destekli, Adnan Menderes Üniversitesi Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma Merkezi sertifikalı Torium Yemek Okulu’na sınırlı sayıda kayıt alınacaktır.

  Kayıtların ücretsiz ve sınırlı olduğu, 24 Mayıs, 31 Mayıs, 6 Haziran ve 14 Haziran tarihlerinde, 14:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacak olan Yemek Okulu sertifikalarına katılmak için www.torium.com.tr adresini ziyaret edip kayıt olmanız yeterli. 



  Kuzu etine karşı olan direncim katıldığım organizasyon ve eğitimlerde kırılmaya çalışılsada sadece ufacık bir parça tadına bakmaktan başka şansım olmuyor malesef ki ama ufak bir tadımda dahi etin yumuşacık ve lezzetli halini algılayabildim , tüm şeflerimiz gibi Değerli Şefimiz bu konuda tam anlamıyla profesyonel üstelik bu konu da akademik kariyerini devam ettirmekle kalmayıp Türkiye 'de ilk Olimpiyat ve Dünya Altın Madalya sahibi ,Tafed Türkiye Aşçılar Federasyonu Türk Milli Takım Direktörü olarak Adnan Menderes Üniversitesinde .




 Ama sizlerle paylaşmadan edemeyeceğim bir püf noktası var ki değinmeden geçemeyeceğim, Sayın Şefimiz Emrah Köksal Sezgin marinasyonun aslında eti çürütmektir, eti yumuşatmak için marinasyon da aitdik ürünleri az kullanıp lezzetini öne çıkartmak gerektiğini ve bu iş için sirke ,soda ,soğan suyu kullanabileceğimizden bahsetti…

 Taze baharatlarla tatlandırılmış zeytinyağı en güzel marinasyon örneği olduğunu da belirtmeden geçmedi.Bir hususa daha değindi eti marine etmekle uğraşmam direk kasabımı değiştiririm dedi ve kasabımıza bize  vereceği et konusunda güvenmemiz gerektiğini belirtti…

  Ayrıca pişirme esnasında eti mühürledikten sonra tuz ve karabiber serpilmesinin gerektiğini de paylaştı bunca güzel püf noktasının ardından kuzu sırtının iki yanından, iki lop çıktığını ve bu eti pişirmeden önce tavamızı iyice kızdırmamız gerektiğine de değindi.

  Mühürleme işlemi etin dışını sıcak temas ile tepkime sonucunda  karamelizasyonu içindeki, lezzetin dışına çıkmadan içerde hapsediyor oluşuyla, lezzet açığa çıkıyor ve  yumuşacık bir et elde etmiş oluyoruz.


Torium mutfak Okulu'nda hazırlanan Fıstık Kıtırlı Kuzu Sırtı ve Pancarlı Buğday Sündürme şefimizin özel spesialini tadımladık hep birlikte…





İşte benim favori etim ve lezzetim Özel tabaklarda (Isıya dayanıklı )hazırlanmış olan   Terayağlı Baby Patates Eşliğinde Mantar Soslu Bonfile tek kelimeyle müthişti…





Bahsettiğim kadar var değil mi ya ,görsel her şeyi ifade etmeye yetiyor sanırım… :)



  Bu keyifli organizasyında kendisini ve başarılarını keyifle takip ettiğim namı değer Pasta Canavarı  Sevgili Duygu Hanım'la bizzat tanışmak ve pozitif enerjisi ile etrafa yaydığı sıcacık havayı tenefüs edip samimiyetle sarılmak bir başka keyifti doğrusu…





  Torium Yemek Okulu'da gerçekleşen bu keyifli organizasyon sırasında bizleri misss gibi kahve ikramıyla yalnız bırakmayan Tchibo ,nununla da yetinmeyip tüm katılımcıları beu güzel hediyelerle uğruladı kahve keyfimize aralık vermeden  evde de bizlere eşlik etsin diye efendim .


  

  Torium 'da gerçekleşen Et pişirme tekniklerine dair gerçekleşen eğitim ardından Adnan Menderes Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Değerli Şefimiz Emrah Köksal Sezgin'den adımıza hazırlanmış sertifikaları almak ve derin bilgilerinden faydalanmak günün en önemli kazanımıydı benim için …



  Ayrıca Torium yetkilileri tarafından bu güzel organizasyon ardından blogcanlarla birlikte Çiçek Izgara'da bizlere güzel bir ziyafet sunuldu bu güzel jest için de ayrıca teşekkürler…




 Tüm bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…





 Bir başka keyifli etkinlikte daha görüşmek dileğiyle …
Hoşça ve mutlu kalın…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...