Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 yemek kaşığı yıldız şehriye
- 3,5 su bardağı su yada tavuk-et suyu
- 1 adet kesme şeker
- 2 -3 damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı : Pirinçlerimiz ayıkladıktan sonra nişastası gidene kadar bol suda yıkayalım ve cam bir kasenin içersine alalım üzerine sıcak su ilave edip 10 dakika kadar bekletelim…Tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzelim…
Tereyağ ve sıvıyağımızı pilav tenceremize alıp ısıtalım ve yıldız şehriyelerimizi ilave edelim ve rengi değişene kadar kavuralım …Pirincimize de ilave edip, pirinçler şeffaf bir renk alana kadar kavuralım Tavuk suyu ( su yada et suyu ) tuz ve kesme şekerimizi ilave ederek birkaç damla limon sıkalım kaynamaya bırakalım…
Su kaynadıktan sonra altını kısalım ve suyunu çekip göz göz olunca altını kapatıp üzerine kağıt havlu kapatarak 5-10 dakika arası dinlendirmeye bırakalım ve servis öncesinde tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıp havalandıralım ve sıcak servis edelim…
Afiyetler olsun…
çocuklar için çok eğlenceli oluyor yerken bu yıldız şehriyeler :)
YanıtlaSilEvet çok seviyorlar ben çorbalarda da kullanmayı çok seviyorum…
SilSevgiler Meltem Hanım…
Elinize saglik.. Limon suyu ve sekeri ilk kez duydum. Deneyelim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim…
SilMutlaka deneyin lezzet farkını farkedeceksiniz…
Sevgiler…
Limon ve şekerin konulduğunu duymuştum ama hiç denemedim. Bir ara kurusoğanı kavurup öyle yapıyordum pilavı.O da güzel oluyordu.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Mis gibi pilav kokusu geldi :)
Sevgiler