expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

22 Ocak 2017 Pazar

Çardak Restaurant Bostancı


 Geçtiğimiz günlerde Sevgili Nazmiye Özdemir Meriç'in davetiyle Çardak Restaurant'ın konuğuyduk. Son zamanlarda her anından büyük keyif aldığım,her biri ayrı nefasette lezzet üstü lezzetlerin damağımda bıraktığı tarifi mümkün olmayan enfes salatalar ,mezeler ve ızgara balıkların keyfimi ikiye katladığı mükemmel bir akşamdı kesin ve net ...



 Sevdikleriyle birlikte olmanın verdiği mutluluk, mekânın eşsiz mezeleri ile bütünlük sağlayınca denizden babam çıksa yeriz mantalitesine sahip bir milletin mensubu olarak, sizlerde balık ve eşsiz Rum ve Ermeni mezelerine müptela iseniz bu kültürü yansıtan  Çardak Restaurant'da mutlak suretle bir akşam yemeği programı yapmanızı öneririm ayrıca Cuma akşamları canlı müzik eşliğinde keyfinizin ikiye katlanacağına inanıyorum...
Sadece en iyi balık ve mezeleri yemekle kalmayıp ayrıca özel konuklarınızı davet edebileceğiniz ve iş toplantılarınızı düzenleyebileceğiniz bir balık restaurantı olarak yaz kış hizmetinizde ...


Üstelik bunun için Burgaz Adaya doğru yol almanıza gerek kalmaksızın Bostancı 'da yaza dair lezzetlere kış ortasında nasıl ulaşırım derdi olmaksızın, aracınızla İstanbul tarafiği çekilmez deseniz dahi çözüm kolay Bostancı Deniz İskelesi arka sokağındabulunan mekâna metrobüs ve dolmuşla bile ulaşım çok rahat...

Çardak Restaurant'da tadımladığımız her bir salata ve mezenin tadı tuzu tatlı ekşi dengesi ancak bir insanın kendi damak zevkine göre ayarlayabileceği dengedeydi desem inanın abartmış olmam..

 İyi taze balık  ve mezeleri yiyebileceğiniz yegâne adreslerden biri olduğu inancındayım ve bu kanıya varan yalnız ben değil o gece aynı masayı paylaştığımız tüm blogger dostlar ile hem fikiriz kesinlikle çok başarılıydı...


Çardak Restaurant'a vardığımız an itibariyle vale hizmeti sağlayanların hoş karşılamasıyla başladık güzel geceye hemen akabinde Değerli sahipleri Nuri Bey ,bizleri son derece sıcak karşıladı tüm çalışanlarında da aynı enerji ve sıcaklık mevcuttu kendimizi evimizdeymişcesine rahat hissettik doğrusu.
























Mekân oldukça temiz ve hijyen konusunda kendilerine o kadar güveniyorlar ki rahatlıkla servise hazırlanan balıkların pişirilme ve sunum aşamalarına birebir şahitlik ettik.
Sunum konusunda da çok başarılılar tüm lezzetlerinde olduğu gibi...




Tüm masalar büyük bir özen ve titizlikle hazırlanmıştı bizler masadaki yerlerimizi aldığında hangi lezzetler sunuldu merak ediyorsunuzdur eminim ki .


 Masamıza servis edilen daha önce aşina olduğum Ege otlarının yanısıra yeni otlara da merhaba dedi damağım , otların herbiri tam kıvamında pişirilerek hazırlanmış limon yağ ve tuz kararı , çeşnilendirilmesi tam puan aldı hepimizden ve benim favorilerim arasına girmeyi başardı...
Bu zamanda bu otların herbirini böylesine lezzetli hazırlanmış olarak bulabilmek büyük şanstı doğrusu bizim için .



Ege Otları , hangileri diye soranlarınız varsa şayet hemen bilgilendireyim sizleri ;Turp Otu  , Cibes , Isırgan Otu , Şevketi Bostan , Deniz Börülcesi , Radika , Hardal otu , Kuzu Kulağı , Kenger Otu , Pancar Otu , Kereviz Otu , Kaz Ayağı  ,Ebe Gümeci  , Kaya Koruğu ,Mor Cibes ...



Zeytinyağlılar ; Yaprak Sarma , Pazı Sarma , Patlıcan Ezme , Enginar , Kereviz , Bombay , Soslu Patlıcan , Girit Ezme , Pilâki , Közlenmiş Kırmızı Biber , Zeytinyağlı Kurutulmuş  Domates, Patlıcan Söğürtme , Fava , Tarla Börülcesi ,Topik ...





Yoğurtlu Mezeler ; Atom , Semizotu , Köpoğlu ...


 Deniz Mahsüllerinden Oluşan Mezeler ; Sumaklı Dil , Levrek Marin , Fesleğenli Mezgit , Uskumru Marin , Ahtapot Salata ,Moska (Ahtapot )...






Ara Sıcaklar ; Kalamar Tava ,Kalamar Dolma , Ahtapot Izgara ,Ahtapot Beğendi ...
Karides Güveç , Jumbo Karides ,Balık Kokoreç...
Balık Çorbası ,Fener Kavurma , Balık Köftesi , Paçanga Böreği mevcut menü böyleydi ...
Bizlere sunulan ve benim denemiş olduğum Nefis sosuyla Levrek Sarma ve yine çok başarılı bir sosla servis edilen Bebek Kalamar harikaydı...



 Çardak Restaurant'ın Ana Menüsünde yer alan Balık Çeşitleri ise ;Kalkan ,Kırlangıç, Minekop , Dil Balığı ,Levrek , Lüfer , Tekir , Çupra , Palamut ,İstavrit , Sardalye ve Mezgit mevcut...






Ana yemek olarak farklı bir tarzda özel bir aparatla yeşillikler eşliğinde sunulan hatta hepimizin espiri yoluyla balık ağacı diye betimlediğimiz hem göze hemde midelerimize hitap eden Minekop (Kaya Levreği ) ...






Tatlı olarak masamızı şenlendiren güzellik ise Sigara Böreği şeklinde hazırlanmış tufkada helvaydı efendim .Sevgili Gönül'ün doğum günü olması vesilesiyle leziz bir pasta ikramını da esirgemeyen mekanın hoş süprizi ardından yine şahane bir sunumla meyva tabağı ardından gelen çay ikramı ile güzel geceye veda ettik efendim...



Bu eşsiz gecede ,blogger arkadaşlarımızla bir arada olmamızı an'larda yaşadıklarımızı anılara dahil etmemizi davetleriyle sağlayan  Sevgili arkadaşım Nazmiye Meriç'e ,bizleri lâyıkıyla ağırlayan Çardak Restaurant'ın değerli sahibi Nuri Bağcı ve kaliteli hizmet anlayışına sahip ekibine emeklerinden dolayı teşekkürü bir boç bilirim...



Çardak Restaurant

Adres : Bostancı mahallesi Köy Yolu Sokak No: 54 /1

             Bostancı /İSTANBUL

Tel    :  0216 361 00 24
Gsm  :  0534 714 87 46



2 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş kalemine sağlık Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...